Diétne postupy
Medzi zdravý stravovací plán na zníženie hmotnosti a zníženie rizika cukrovky 2. typu patrí zníženie celkového príjmu energie. Redukcia hmotnosti o 5 - 7 % a následne udržanie hmotnosti. Redukcia príjmu tukov, najmä nasýtených tukov ako je maslo, plnotučné mliečne výrobky, tučné mäso, tučné syry, fast food, sušienky, koláče a pečivo. Namiesto toho si vyberte sacharidy s vysokým obsahom vlákniny a nízkym glykemickým indexom, ako je celozrnné pečivo a cereálie, strukoviny a ovocie.
Znížte príjem soli a naopak zvýšte príjem orechov a listovej zeleniny. Priaznivo pôsobí aj káva. Vylúčte zo svojej životosprávy fajčenie a konzumáciu alkoholu. Ak chcete zostaviť stravovací plán, ktorý je pre vás vhodný, navštívte akreditovaného praktického dietológa, ktorý vám pomôže.