Hlavný popis produktu
Bodhi medený pohár 250 ml - 2 kusy v balení
Garantujeme originalitu a kvalitu
Medený pohár dodá vode pozitívnu energiu a vydrží vám celé roky. Medené výrobky sa tradične používajú na čistenie a uchovávanie vody. Podľa ajurvédy má voda z medenej nádoby antioxidačné a protizápalové vlastnosti.
Meď zabraňuje množeniu baktérií, vírusov, plesní a čistí telo od toxínov. Meď odstraňuje chlór obsiahnutý vo vode a ťažké kovy. Výrobky z medi sú ekologické, udržateľné a šetrné k prírode.
Pozrite si video: PH vody v medenej nádobe po 12 hod.
Test s nefiltrovanou vodou v nádobe:
0 hod | 6 hod | 12 hod | 24 hod | 36 hod | |
Hodnota pH | 7,1 | 7,32 | 7,5 | 8,1 | 7,8 |
Zásaditosť | 116.00 mg/l | 122.00 mg/l | 150.00 mg/l | 201.00 mg/l | 152.00 mg/l |
Hodnoty medi | 0,16 mg/l | 0,43 mg/l | 0,70 mg/l | 0,90 mg/l | 0,81 mg/l |
*Zdroj: Forrest and Love
VLASTNOSTI - MEDENÉ POHÁRE
- Materiál: 100% meď
- Objem: 2x 250ml.
- Meď má priaznivé účinky na zažívací trakt.
- Stimuluje mozgovú aktivitu.
- Reguluje krvný tlak, znižuje hladinu cholesterolu.
- Pomáha liečiť rany rýchlejšie, prináša úľavu od bolesti.
- Meď je antioxidant.
- Neodporúča sa ľuďom s poruchou metabolizmu medi.
- Balenie obsahuje 2 kusy z jedného vzoru (vzory sa nedajú kombinovať).
- Tri vzory na výber.
POZRITE SI NAŠE VIDEO:
STAROSTLIVOSŤ A POUŽITIE MEDENÝCH POHÁROV
- Naplňte medený pohár studenou vodou večer a nechajte ho cez noc stáť. Ráno ihneď po zobudení vypite medenú vodu
- Tákáto voda sa odporúča v Ayurvéde, pretože je čističom celej fyziológie
- Meď je prírodný materiál, ktorý má sklon k stmavnutiu v dôsledku oxidácie
- Medený pohár odporúčame pravidelne čistiť s teplou vodou.
- Na tento účel nalejte do pohára čajovú lyžičku citrónovej šťavy a lyžičku soli, zamiešajte ju a očistite špongiou alebo handrou.
- Vonkajší povrch sa dá vyčistiť rovnakým spôsobom aj octom.
- Následne pohár dobre opláchnite vodou.
- Tento spôsob čistenia by sa mal pravidelne opakovať, aby sa zabránilo korózii medeného pohárika.
Prečo používať iba studenú/vlažnú vodu:
Teplotná citlivosť: Meď je vysoko vodivý materiál, čo znamená, že dokáže rýchlo prenášať teplo. Keď nalejete horúci nápoj do medeného pohára, pohár sa sám zohreje, čo sťažuje držanie a zvyšuje riziko popálenín alebo nepohodlia.
Zmena chuti a kvality: Meď je reaktívny kov, ktorý môže interagovať s rôznymi látkami, vrátane kyselín prítomných v nápojoch. Pri kontakte horúcich tekutín s meďou existuje možnosť chemickej reakcie, ktorá môže zmeniť chuť a kvalitu nápoja.
Meď je esenciálny minerál, ktorý naše telo potrebuje v stopových množstvách. Nadmerný príjem medi však môže viesť k toxicite medi, čo vedie k príznakom, ako je nevoľnosť, vracanie a poškodenie pečene. Zatiaľ čo používanie medených pohárov na krátke trvanie alebo príležitostne nemusí spôsobiť poškodenie, dlhodobé alebo časté vystavenie teplým nápojom v medených pohároch môže zvýšiť riziko toxicity medi.
Pre zaistenie vašej bezpečnosti a kvality vašich nápojov je vhodné používať medené poháre len na studené nápoje alebo nápoje izbovej teploty. Ak uprednostňujete teplé alebo horúce nápoje, je najlepšie zvoliť šálky vyrobené z materiálov špeciálne navrhnutých na použitie pri vysokých teplotách, ako je keramika alebo žiaruvzdorné sklo.