Káva Zlaté Zrnko –India 1000g zrnková

Káva Zlaté Zrnko – India sa vyznačuje kvalitným plným telom s intenzívnym pocitom v ústach. Náznaky horkej čokolády sa prelínajú s tónmi pražených lieskových orieškov. Predĺžená dochuť pripomína vlašské orechy.

29,90
Doprava zadarmo

O produkte: Káva Zlaté Zrnko –India 1000g zrnková

fb99b2f9-376f-42d3-90a7-4d8450f3c86a

Hlavný popis produktu

Káva Zlaté Zrnko – India sa vyznačuje kvalitným plným telom s intenzívnym pocitom v ústach. Náznaky horkej čokolády sa prelínajú s tónmi pražených lieskových orieškov. Predĺžená dochuť pripomína vlašské orechy.

Ocenenia: Víťaz bronzovej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso. Zisk zlatej medaily na International Coffee Tasting v roku 2021.

Pôvod: India je káva s pôvodom, kávovníkové zrno najvyššej kvality z oblasti Bababudan. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Praženie: stupeň 5 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Spracovanie: mokrou metódou

Použitie: espresso

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Senzorický profil: Senzorický profil káva India

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – India je káva s jemnou horkastou chuťou.

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva India si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ●●●

Aróma: ●○○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●●○


Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.