Káva Zlaté Zrnko – Etiópia 500g zrnková

Jej sladkosť pripomína zrelý melón s broskyňou a dochuť má zaujímavé náznaky ibišteka.

18,90

Cena za ks: 18,90 €

O produkte: Káva Zlaté Zrnko – Etiópia 500g zrnková

3870105f-01b6-47b7-a076-362cb134dc63

Hlavný popis produktu

Káva Zlaté Zrnko – Etiópia to sú tradičné antické etiópske odrody, ktoré rastú pod ensetovými stromami vo výške 2000 m.n.m v oblasti Gedeo v Etiópii. Jej ovocnosť pripomína zrelý melón s broskyňou a dochuť má zaujímavé náznaky ibišteka.

Ocenenia: Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2018 v kategórii espresso a 1 hviezdy na Great Taste 2019 v kategórii filter. Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategórii espresso.

Pôvod: Etiópia je káva s pôvodom, pochádza fariem v meste Yirga Chefe v oblasti Gedeo. Rastie v 2000 m.n.m.,. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Túto kávu pražíme aj špeciálne pre prípravu na filtrovanú kávu, nájdete ju ako produkt: Špeciál na filter

Bodové hodnotenie: 85 bodov SCA

Spracovanie: suchou metódou

Praženie: stupeň 2 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Použitie: espresso, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Etiópia je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy.

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●●

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ○○○

Aróma: ●●●

Telo: ●○○

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●○○

Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.