11 vecí, bez ktorých sa na festivale nezaobídete

10. 7. 2019 · 4 minúty na prečítanie

Opäť si budete užívať skvelú hudbu, priateľov, slobodu pod holým nebom a nekonečné množstvo zábavy. Viete, čo patrí medzi festivalové MUST HAVE?

Redakcia BeautyClub Dr.Max
Redakcia BeautyClub Dr.Max
11 vecí,  bez ktorých sa na festivale nezaobídete
krásna usmiata žena na festivale v lete

KOZMETICKÁ VÝBAVA

Aj keď si doma potrpíte na fázové čistenie pleti a precízny mejkap, nasledujúce tri dni na to úplne zabudnite! Najmä, pokiaľ si podujatie užívate v stane so všetkým, čo k tomu patrí. Čakanie na sprchy býva nekonečné a v zásade v nich tečie studená voda. Ak sa nastavíte na núdzový režim a vezmete si so sebou nasledujúce produkty, všetko zvládnete ľavou zadnou:

  • Opaľovací krém – ak sa chcete vyhnúť spálenej pokožke či dokonca návšteve zdravotnej služby, používajte slnečnú ochranu. Keď zvolíte vyšší faktor, budete pred UV žiarením chránení o čosi dlhšie, no určite nezabudnite prípravok aplikovať viackrát za deň. Ideálny na festivaly je suchý olej na opaľovanie URIAGE BARIÉSUN v spreji s SPF30, ktorý sa nanáša extra rýchlo a nezanecháva pocit mastnej pokožky ani biele fľaky.

  • Suchý šampón – pokiaľ ste ho ešte nevyskúšali, teraz máte ideálnu príležitosť. Zvoľte si však správny typ, iné druhy sa používajú na svetlé a iné na tmavé vlasy. Stačí trochu cviku a váš účes bude aj pri odchode domov vyzerať tip top.

  • Účinný antiperspirant – nebudeme klamať, potenie býva častým problémom nielen na festivaloch, ale aj počas celého leta. Ak navyše nemáte možnosť poriadne sa osprchovať a celý deň ste v pohybe, zachráni vás jedine spoľahlivá ochrana. My nemôžeme dopustiť na URIAGE účinný antiperspirant s termálnou vodou Uriage, určite ho vyskúšajte!

  • Rýchle odlíčenie – rátajte s tým, že celú svoju hygienu budete vykonávať v stane, prípadne pred malinkým zrkadlom na verejnom WC. Stavte na čistiace obrúsky, ktoré si poriadia s mejkapom aj špirálou. Ak ste majiteľka citlivej pokožky, vhodnejšou voľbou je micelárna voda, ktorú netreba z pleti zmývať. Pleť hydratujte vodou v spreji, doprajte jej trochu krému a nezabudnite na už spomínaný opaľovák. Potom mejkap či krycí krém podľa chuti a je z vás dokonalá festivalová diva :)

outdoor fashion portrét mlade ženy na festivale v lete

MÓDNE ZÁLEŽITOSTI

V zásade existujú dve skupiny ľudí – jedna si celý festival užíva takpovediac v jednom tričku a šortkách a tá druhá prišla zažiariť. Veď kedy inokedy si môžete dovoliť premeniť sa na hippie kráľovnú či extravagantnú dance queen? Je úplne jedno, do ktorej skupiny patríte, tieto módne vychytávky si určite pribaľte:

  • Pohodlné, voľné, maxi alebo midi šaty – niet nad oblečenie, ktoré vám poskytne pocit pohody po celý deň. Musíte v ňom zvládnuť športové aktivity, obed v tráve, tancovačku pod pódiom aj fotenie s kamošmi. Preto voľte rozumne a stavte na komfortné dĺžky, strihy i materiály. A pokiaľ nie ste práve šatový typ, rifľové šortky s tričkom či tielkom nikdy nesklamú :)

  • Spoľahlivé topánky – nezabúdajte, že väčšinu času trávite na nerovnom povrchu, prípadne nachodíte kilometre po tvrdom a rozpálenom betóne. Zoberte si preto so sebou obuv, ktorá vám v úvodný večer neoderie nohy do krvi alebo si v nej pri prvom tanci nevytknete členok.

  • Klobúk, šatka, kvety do vlasov – klobúk vás spoľahlivo ochráni pred slnkom a zároveň aj zachráni akýkoľvek stav vašich vlasov. Ak ho doplníte o slnečné okuliare a balzam na pery v UV filtrom, máte vyhraté. Skvelou módnou záležitosťou sú rôzne turbany, šatky či kvetové čelenky do vlasov, ktoré na festival jednoznačne patria.

  • Teplé oblečenie na večer – cez deň síce bojujete pri 30 stupňových horúčavách o ľubovoľný tieň, s príchodom večera sa však prudko ochladí. Nenechajte sa zaskočiť a zbehnite sa pri západe slnka rýchlo prezliecť do niečoho teplejšieho. Stavte na hrubšie ponožky a mikinu, ktorú v prípade divokého tancovania poľahky obviažete okolo pása.

príroda leto festival šťastní mladí ľudia tancujúci vonku

NUTNÉ NA PREŽITIE

Aby bol váš víkend skutočne plný hudby a smiechu, mali by staviť predovšetkým na dobrú partiu priateľov. Tí dokážu požičať, čo treba, nájsť to správne hudobné pódium a vyčkať ten nekonečný rad na vodu či burger. Okrem nich so sebou vždy majte aj toto:

  • Externá nabíjačka – areál, v ktorom sa budete na festivale pohybovať, býva skutočne obrovský a dobrá logistika je nutnosť. Na väčšine podujatí nájdete miesta pre dobíjanie telefónov, často sú však obsadené a príliš pomalé. Hoďte si do tašky jednu externú výpomoc, zaručene ju oceníte :)

  • Finančná hotovosť – rátajte s možnosťou, že zatúžite po tričku či klobúku od niektorého z festivalových predajcov alebo budete chcieť vyskúšať kompletnú gastro ponuku. Nespoliehajte sa na bankomaty a radšej si vyberte potrebnú čiastku už doma.

  • Voda v spreji – stala sa letným hitom číslo jeden, a to už o niečom svedčí! Osvieži vás, kedykoľvek to budete potrebovať, zafixuje mejkap a pomôže aj s hygienou. Zaručene ho od vás budú pýtať aj vaše mužské polovičky, preto si do batoha radšej hoďte hneď dve balenia! Náš tip je termálna voda URIAGE EAU THERMALE, ktorú nemusíte z tváre oplachovať a je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pokožku.

Ďalšie články k téme 11 vecí, bez ktorých sa na festivale nezaobídete

O autorovi
Redakcia BeautyClub Dr.Max
Redakcia BeautyClub Dr.Max
Čítať viac od autora
O autorovi
Redakcia BeautyClub Dr.Max
Redakcia BeautyClub Dr.Max
Čítať viac od autora