Hlavný popis produktu
Sat Nam medený pohár na vodu Premium 100 % meď 250 ml
Okrem toho, že je to opticky jedinečný a krásny a takmer nezničiteľný predmet pre domácnosť, je medený pohár v Ayurvéde vysoko cenený pre pitnú vodu alebo iné nápoje, ktoré vďaka obsahu medi dostanú pozitívnu energiu.
Pozrite si video: PH vody v medenej nádobe po 12 hod.
Test s nefiltrovanou vodou v nádobe:
0 hod
6 hod
12 hod
24 hod
36 hod
Hodnota pH
7,1
7,32
7,5
8,1
7,8
Zásaditosť
116.00 mg/l
122.00 mg/l
150.00 mg/l
201.00 mg/l
152.00 mg/l
Hodnoty medi
0,16 mg/l
0,43 mg/l
0,70 mg/l
0,90 mg/l
0,81 mg/l
*Zdroj: Forrest and Love
Antimikrobiálne vlastnosti, ekologické a udržateľné účinky medi a pitnej vody z medeného pohára:
Meď má priaznivé účinky na zažívací trakt.
Stimuluje mozgovú aktivitu.
Reguluje krvný tlak, znižuje hladinu cholesterolu.
Pomáha liečiť rany rýchlejšie, prináša úľavu od bolesti.
Je antioxidant.
Neodporúča sa ľuďom s poruchou metabolizmu medi.
VLASTNOSTI MEDENÉHO POHÁRA
Materiál: 100% meď
Obsah: cca. 250 ml
Vyrobené v Indii
STAROSTLIVOSŤ A POUŽITIE MEDENÉHO POHÁRA
Naplňte medený pohár studenou vodou večer a nechajte ho cez noc stáť. Ráno ihneď po zobudení vypite medenú vodu.
Tákáto voda sa odporúča v Ayurvéde, pretože je čističom celej fyziológie.
Meď je prírodný materiál, ktorý má sklon k stmavnutiu v dôsledku oxidácie.
Medený pohár odporúčame pravidelne čistiť s teplou vodou.
Na tento účel nalejte do pohára čajovú lyžičku citrónovej šťavy a lyžičku soli, zamiešajte ju a očistite špongiou alebo handrou.
Vonkajší povrch sa dá vyčistiť rovnakým spôsobom aj octom.
Následne pohár dobre opláchnite vodou.
Tento spôsob čistenia by sa mal pravidelne opakovať, aby sa zabránilo korózii medeného pohárika.
Malé škrabance, fľaky či a nedostatky nie sú závadou, výrobok je ručná práca.
Nepoužívajte horúcu a vriacu vodu. Voda by mala byt vlažná, respektíve studená či izbovej teploty.
Prečo používať iba studenú/vlažnú vodu:
Teplotná citlivosť: Meď je vysoko vodivý materiál, čo znamená, že dokáže rýchlo prenášať teplo. Keď nalejete horúci nápoj do medeného pohára, pohár sa sám zohreje, čo sťažuje držanie a zvyšuje riziko popálenín alebo nepohodlia.
Zmena chuti a kvality: Meď je reaktívny kov, ktorý môže interagovať s rôznymi látkami, vrátane kyselín prítomných v nápojoch. Pri kontakte horúcich tekutín s meďou existuje možnosť chemickej reakcie, ktorá môže zmeniť chuť a kvalitu nápoja.
Meď je esenciálny minerál, ktorý naše telo potrebuje v stopových množstvách. Nadmerný príjem medi však môže viesť k toxicite medi, čo vedie k príznakom, ako je nevoľnosť, vracanie a poškodenie pečene. Zatiaľ čo používanie medených pohárov na krátke trvanie alebo príležitostne nemusí spôsobiť poškodenie, dlhodobé alebo časté vystavenie teplým nápojom v medených pohároch môže zvýšiť riziko toxicity medi.
Pre zaistenie vašej bezpečnosti a kvality vašich nápojov je vhodné používať medené poháre len na studené nápoje alebo nápoje izbovej teploty. Ak uprednostňujete teplé alebo horúce nápoje, je najlepšie zvoliť šálky vyrobené z materiálov špeciálne navrhnutých na použitie pri vysokých teplotách, ako je keramika alebo žiaruvzdorné sklo.