Dr. Max je najzamestnávateľ. Ocenenie získal už tretíkrát v rade

28. 8. 2019 · 2 minúty na prečítanie

Bratislava 30. januára 2020 – Rekordný počet hlasujúcich rozhodol v 8. ročníku prestížnej ankety o najatraktívnejších zamestnávateľoch roka na Slovensku. V kategórii Nemocnice a zdravotná starostlivosť sa napriek vysokej konkurencii ďalších trinástich firiem podarilo lekárňam Dr. Max obhájiť úspech z ostatných dvoch rokov. V aktuálnom ročníku ankety získali tretí raz po sebe 1. miesto a patrí im titul Najatraktívnejšieho zamestnávateľa za rok 2019.

O konečnom poradí v prestížnej ankete zamestnávateľov, ktorú organizuje spoločnosť Profesia, rozhodovala široká verejnosť. V aktuálnom 8. ročníku vyberali hlasujúci zo 189 nominovaných spoločností v 9 kategóriách. Víťazov ankety určili hlasy od rekordného počtu až 36 068 respondentov. Najvyššie ocenenie v kategórii nemocnice a zdravotná starostlivosť získala spoločnosť Dr. Max. Kľúčové parametre, ktoré rozhodli o prvenstve lekárenskej spoločnosti boli pritom silná a známa značka, platové ohodnotenie, benefity a v neposlednom rade príjemné pracovné prostredie.

Opätovný triumf v ankete možno vnímať aj ako potvrdenie líderskej pozície spoločnosti v lekárenskom segmente na Slovensku. Okrem toho, že prináša mnohé inovácie a nadštandardnú starostlivosť pre svojich zákazníkov, myslí predovšetkým na svojich zamestnancov a dbá na ich osobný i profesionálny rozvoj. Lekárne Dr. Max patria s viac 2 300 ľuďmi medzi najväčších zamestnávateľov v segmente na Slovensku.

„Úspech v ankete, už tretí raz za sebou, vnímam ako pochvalu verejnosti, z ktorej sa veľmi teším a vážim si ju.  Ocenenie však patrí v prvom rade všetkým mojim kolegom, ktorí sú dôvodom a príčinou úspechu v tejto prestížnej ankete. Naši zamestnanci sú tí, ktorí vytvárajú firemnú kultúru spoločnosti a príjemné pracovné prostredie. Umiestnenie v tejto ankete je pre nás zároveň veľkým záväzkom a motiváciou, aby  sme sa v starostlivosti o zamestnancov neustále zlepšovali a napredovali, a tiež aby sme dôsledne napĺňali ich očakávania do budúcna,“ uviedla Magdaléna Vrťová, riaditeľka ľudských zdrojov v lekárňach Dr. Max na Slovensku, ktorá si v mene spoločnosti prevzala ocenenie na slávnostnom podujatí v Starej Tržnici v Bratislave.

Cieľom prestížnej celoslovenskej ankety Najatraktívnejší zamestnávateľ, ktorú zastrešuje spoločnosť Profesia, je ukázať, ako sú jednotlivé firmy na Slovensku vnímané z pohľadu verejnosti. Odráža vnímanie kultúry, imidžu, atmosféry či benefitov firiem pôsobiacich v krajine. Výsledkom je rebríček, ktorý môže pomôcť v lepšej orientácii budúcim uchádzačom o zamestnanie v danom sektore, respektíve u daného zamestnávateľa.