G21 Doska na mäso buk 400 x 300 x 60 mm

Značka: G21

G21 Doska na mäso z bukového dreva je ideálnym pomocníkom pre každého kuchára. S rozmermi 400 x 300 x 60 mm je skvelá pre porciovanie mäsa, krájanie zeleniny i tvrdých surovín. Drevo je šetrné k nožom a sekáčikom, netupí ich ostrie. Doska je chuťovo neutrálna, tvrdá a odolná. Vyrobené v Českej republike.

Doprava zadarmo Doprava zadarmo platí pre všetky produkty na externom sklade.

Produkt už nie je dostupný Tento produkt je vypredaný a nie je na sklade dodávateľa

O produkte: G21 Doska na mäso buk 400 x 300 x 60 mm

SKU: 701668009235974820

Hlavný popis produktu

Každý správny kuchár vie, že správne naporciovať mäso je pri príprave pokrmu základ. K porciovaniu mäsa potrebujete dve pomôcky, na ktorých kvalite skutočne záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitný drevený klát na porciovanie.

Špalok na mäso G12 – najlepšia voľba pre porciovanie

Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej masívnej doske je šetrné k nožom aj sekáčikom na mäso, drevo netupí ich ostrie. Klát na porciovanie využijete aj pri naklepávaní mäsa paličkou. O kvalitnom prevedení klátu na porciovanie mäsa s veľkosťou 40 x 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm.

Bukový klát na porciovanie je stávka na istotu

Drevené kláty na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe porcovacieho špalku G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti.

Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je tomu napríklad u dreva jaseňového alebo lipového. Bukový klát na porciovanie je chuťovo neutrálny, tvrdý a odolný aj správne hutný.

Ako sa starať o drevené kláty na mäso

Aby vám klát na porciovanie vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponátmi. Pri správnej starostlivosti budete mať klát na porciovanie mäsa v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď ho po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, dosku na krájanie môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobré je drevený klát čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nevysychalo.

TIP: Pred krájaním/sekaním krvavého mäsa môžete drevený klát namočiť. Krv a šťava z mäsa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.

Hlavné prednosti

  • Kvalitný drevený klát na porciovanie s hrúbkou 6 cm
  • Chuťovo neutrálne bukové drevo
  • Prírodný materiál šetrný k ostrím nožov a sekáčikov
  • Vyrobené v Českej republike

Špecifikácie

  • Materiál: bukové drevo
  • Rozmery (Š x V x H): 400 x 300 x 60 mm
  • Hmotnosť: 5,3 kg

Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.

Upozornenie