Bionebio

  (32)
Zoradiť podľa
  • Trstinová melasa je takmer čierna sirupovitá hmota, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru zo šťavy z cukrovej trstiny.
  • Nepražené a nesolené kešu oriešky z fair trade projektu Hand in Hand. S návodom praženie na obale. Výborná kvalita za výbornú cenu.
  • Slivky sú po zbere roztriedené, umyté, šetrne sušené, znova umyté, odkôstkované a dosušené. Preto sú veľmi chutné a šťavnaté. Bez konzervantov.
  • 5.0
    (1)
    Tieto sladké datle boli sušené na slniečku. Sú trochu suchšie ako datle s kôstkou hodia sa hlavne na pečenie, prípravu datľového sirupu a dezertov.
  • Banány boli namočené do vodného roztoku trstinového cukru s medom a osmažené na kokosovom oleji do chrumkava. Táto výdatná sladkosť je vhodná ako malá desiata, na doplnenie energie po športe alebo ako súčasť stolných zmesí orieškov a sušeného ovocia.
  • Čierny sezam je chuťovo o niečo výraznejšie ako svetlý. Používa sa v ázijskej kuchyni, je veľmi dekoratívny a nachádza použitie i v tradičnej čínskej medicíne.
  • Toto výborné zapekané müsli je ochutené kokosom a čokoládou a osladené prírodným trstinovým cukrom. Chuť je zvýraznená zapečením, vďaka ktorému müsli získajú aj príjemnú chrumkavosť.
  • Kakaové Hviezdičky obsahujú prevažne celozrnnú múku a sú sladené sušenou trstinovou šťavou Rapadura a medom. Ochutené sú kakaom a parfumované pravou Bourbon vanilkou. Sú výborné samotné alebo zaliate kravským či sójovým mliekom. Používame ich aj do domácich müsli zmesí.
  • Bezlepkové chrumkavé plátky z českej bio kukurice vhodné ako náhrada za klasický chlieb i pre bezlepkárov. Pre zvýraznenie chuti sú ľahko osolené.
  • Krekry sú vyrobené z extra panenského olivového oleja, dochutené štedrou dávkou parmezánu (14%) a ľahko osolené morskou soľou zo Stredozemného mora. 100% celozrnné krekry obsahujú vysoké množstvo vlákniny a stopové prvky prítomné v pšeničnom klíčku.
  • Sladké hrozienka, ktoré neboli ošetrené oxidom siričitým alebo siričitanmi. Boli sušené na slniečku a povrchovo ošetrené bio olejom. Z projektu Turecko.
  • Táto brusnica klikva alebo ľudovo kanadské brusnice nie je na rozdiel od konvenčných brusníc sírená a je sladená iba čistou jablčnou šťavou. Má príjemnú, sladkú a ľahko kyslastú chuť. Kanadské brusnice sa používajú v kuchyni po stáročia. Pridávame ich do kaší, müsli zmesí, jogurtov a sladkých ciest (štoly, vianočky...). Dajú sa maškrtiť aj samotné alebo v stolných zmesiach sušeného ovocia a orieškov. Skvele sa hodí k divočine a hydine, kedy ich pridávame buď do omáčky alebo posypeme mäso na tanieri.
  • Tieto ovsené vločky boli vyrobené naparovaním a valcovaním bezlepkového bio ovsa a sú vhodné aj pre bezlepkárov bez reakcie na avenín (bielkovinu ovsa). Jedná sa o veľké vločky, ktoré sú vhodné najmä na prípravu ovsenej kaše a do müsli zmesí. Ak ich chceme použiť bez varenia, môžeme ich namočiť vopred, aby lepšie nasiakli tekutinu a zmäkli.
  • 2.3
    (3)
    Chrumkavé plátky zo špaldy (22 %), žita, ryže a kukurice vhodné ako náhrada za klasický chlieb napr. na cesty. Pre zvýraznenie chuti sú ľahko osolené.
  • Výborné bezlepkové chrumkavé plátky s 11% pohánky, kukuricou, hrachom a ryžou, ľahko dosolené a dochutené cibuľou. Vynikajúca chuť nielen pre celiakov.
  • 5.0
    (1)
    Ľahučko sladkasté bezlepkové chrumkavé plátky s gaštanovou múkou, ktorá im dodáva typickú chuť pražených gaštanov. Tieto praktické chrumkavé Chlebíku sú skvelé na výlet, pod stan, alebo pre prípady, keď doma nie je čerstvé pečivo.
  • Tieto krekry sú vyrábané v malej rodinnej pekárni a pri výbere surovín sa neorbia žiadne kompromisy. Krekry obsahujú z polovice celozrnnú múku, ktorá im dodáva vlákninu vo forme, v akej je na ňu naše telo zvyknuté odpradávna. Vyhýbame sa tukom s vysokým podielom nasýtených mastných kyselín (stužené aj nestužené tuky ako napr. palmový tuk, ktoré sú tuhé za izbovej teploty) a namiesto nich je použitý extra panenský olivový olej, ktorý je základom stredomorskej stravy.
  • Tieto ovsené vločky boli vyrobené naparovaním a valcovaním bezlepkového bio ovsa a sú vhodné aj pre bezlepkárov bez reakcie na avenín (bielkovinu ovsa). Jedná sa o malé (jemné) vločky, ktoré sú vhodné najmä do pečiva a k rýchlemu zaliatiu bez varenia.
  • Sušené mango je veľmi všestranná pochúťka. Nakrájané v stolných zmesiach sušeného ovocia a orieškov pôsobia veľmi dekoratívne, môžeme ich maškrtiť aj samotné a deti milujú typickú nakysle sladkú chuť tohto zdravého „lízanky“.
  • Celé ľanové semienko sa používa ako dekorácia chlebov a pečiva, ktorým zároveň dodáva príjemnú textúru. Tiež dodajú jedlu ľahko orieškovú chuť.
  • Toto konopné semienko je mechanicky lúpané bez použitia tepla, a je teda vhodné aj pre vitariánOV.
  • do ranných smoothies, jogurtov, müsli a kaší
  • Kakaové slniečka sú vyrobené z talianskej ryže, sladené prírodným trstinovým cukrom a dochutená kakaom a sladom. Majú sladkú čokoládovú chuť a sú výborná ako cereálne raňajky s mliekom podľa chuti (kravským, ryžovým, mandľovým ...). Chutia aj nasucho s nakrájaným čerstvým ovocím.
  • Chuťovo vynikajúce bezlepkové plátky s amarantom (20%), kukuricou, ryžou a hrachom, dosolené a naozaj ľahučko dosladené k dokonalosti.