Bionebio

Zoradiť podľa
1×100 g
Čierny sezam je chuťovo o niečo výraznejšie ako svetlý. Používa sa v ázijskej kuchyni, je veľmi dekoratívny a nachádza použitie i v tradičnej čínskej medicíne.
1×100 g
Chrumkavé plátky zo špaldy (22 %), žita, ryže a kukurice vhodné ako náhrada za klasický chlieb napr. na cesty. Pre zvýraznenie chuti sú ľahko osolené.
1×100 g
Ľahučko sladkasté bezlepkové chrumkavé plátky s gaštanovou múkou, ktorá im dodáva typickú chuť pražených gaštanov. Tieto praktické chrumkavé Chlebíku sú skvelé na výlet, pod stan, alebo pre prípady, keď doma nie je čerstvé pečivo.
1×450 g
Trstinová melasa je takmer čierna sirupovitá hmota, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru zo šťavy z cukrovej trstiny.
1×150 g
Sladké hrozienka, ktoré neboli ošetrené oxidom siričitým alebo siričitanmi. Boli sušené na slniečku a povrchovo ošetrené bio olejom. Z projektu Turecko.
1×200 g
Chutné mandle odrody Valencia v ekonomickom balení za veľmi výhodnú cenu. Vrecúško obsahuje plody rôznej veľkosti prakticky bez horkých kusov.
1×100 g
aša kustovnica bola vypestovaná v čínskej provincii Ning-sia a šetrne usušená bez použitia siričitanov. Má veľmi príjemnú sladkastú chuť, a je preto vhodná na priamu konzumáciu. Môžeme z nej tiež pripravovať čaj, alebo ju pridávať do müsli zmesí a kaší.
1×200 g
Tieto sladké datle boli sušené na slniečku. Sú trochu suchšie ako datle s kôstkou hodia sa hlavne na pečenie, prípravu datľového sirupu a dezertov.
1×75 g
Táto brusnica klikva alebo ľudovo kanadské brusnice nie je na rozdiel od konvenčných brusníc sírená a je sladená iba čistou jablčnou šťavou. Má príjemnú, sladkú a ľahko kyslastú chuť. Kanadské brusnice sa používajú v kuchyni po stáročia. Pridávame ich do kaší, müsli zmesí, jogurtov a sladkých ciest (štoly, vianočky...). Dajú sa maškrtiť aj samotné alebo v stolných zmesiach sušeného ovocia a orieškov. Skvele sa hodí k divočine a hydine, kedy ich pridávame buď do omáčky alebo posypeme mäso na tanieri.
1×300 g
Celé ľanové semienko sa používa ako dekorácia chlebov a pečiva, ktorým zároveň dodáva príjemnú textúru. Tiež dodajú jedlu ľahko orieškovú chuť.
1×500 g
Tieto ovsené vločky boli vyrobené naparovaním a valcovaním bezlepkového bio ovsa a sú vhodné aj pre bezlepkárov bez reakcie na avenín (bielkovinu ovsa). Jedná sa o malé (jemné) vločky, ktoré sú vhodné najmä do pečiva a k rýchlemu zaliatiu bez varenia.
1×100 g
Tieto krekry sú vyrábané v malej rodinnej pekárni a pri výbere surovín sa neorbia žiadne kompromisy. Krekry obsahujú z polovice celozrnnú múku, ktorá im dodáva vlákninu vo forme, v akej je na ňu naše telo zvyknuté odpradávna. Vyhýbame sa tukom s vysokým podielom nasýtených mastných kyselín (stužené aj nestužené tuky ako napr. palmový tuk, ktoré sú tuhé za izbovej teploty) a namiesto nich je použitý extra panenský olivový olej, ktorý je základom stredomorskej stravy.
1×100 g
Veľké jadrá odrody Levantin, ktoré vynikajú plnou výraznou chuťou. Z projektu Turecko. Oriešky sú testované na neprítomnosť aflatoxínov.
1×100 g
Para orechy Bionebio vo vysokej kvalite.
1×200 g
Toto konopné semienko je mechanicky lúpané bez použitia tepla, a je teda vhodné aj pre vitariánOV.
1×150 g
Kakaové Hviezdičky obsahujú prevažne celozrnnú múku a sú sladené sušenou trstinovou šťavou Rapadura a medom. Ochutené sú kakaom a parfumované pravou Bourbon vanilkou. Sú výborné samotné alebo zaliate kravským či sójovým mliekom. Používame ich aj do domácich müsli zmesí.