Bionebio

  (28)
Spoločnosť bionebio s.r.o. je česká spoločnosť, ktorá sa zaoberá dovozom a výrobou biopotravín a potravín zdravej výživy. Drvivá väčšina sortimentu je v biokvalite.
Bionebio

Zoradiť:

legal sort information title

legal sort information text

Zobrazujem 24 z 28 výsledkov

  • Slivky sú po zbere roztriedené, umyté, šetrne sušené, znova umyté, odkôstkované a dosušené. Preto sú veľmi chutné a šťavnaté. Bez konzervantov.
  • Banány boli namočené do vodného roztoku trstinového cukru s medom a osmažené na kokosovom oleji do chrumkava. Táto výdatná sladkosť je vhodná ako malá desiata, na doplnenie energie po športe alebo ako súčasť stolných zmesí orieškov a sušeného ovocia.
  • Čierny sezam je chuťovo o niečo výraznejšie ako svetlý. Používa sa v ázijskej kuchyni, je veľmi dekoratívny a nachádza použitie i v tradičnej čínskej medicíne.
  • Trstinová melasa je takmer čierna sirupovitá hmota, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru zo šťavy z cukrovej trstiny.
  • Táto brusnica klikva alebo ľudovo kanadské brusnice nie je na rozdiel od konvenčných brusníc sírená a je sladená iba čistou jablčnou šťavou. Má príjemnú, sladkú a ľahko kyslastú chuť. Kanadské brusnice sa používajú v kuchyni po stáročia. Pridávame ich do kaší, müsli zmesí, jogurtov a sladkých ciest (štoly, vianočky...). Dajú sa maškrtiť aj samotné alebo v stolných zmesiach sušeného ovocia a orieškov. Skvele sa hodí k divočine a hydine, kedy ich pridávame buď do omáčky alebo posypeme mäso na tanieri.
  • Tieto ovsené vločky boli vyrobené naparovaním a valcovaním bezlepkového bio ovsa a sú vhodné aj pre bezlepkárov bez reakcie na avenín (bielkovinu ovsa). Jedná sa o veľké vločky, ktoré sú vhodné najmä na prípravu ovsenej kaše a do müsli zmesí. Ak ich chceme použiť bez varenia, môžeme ich namočiť vopred, aby lepšie nasiakli tekutinu a zmäkli.
  • Sladké hrozienka, ktoré neboli ošetrené oxidom siričitým alebo siričitanmi. Boli sušené na slniečku a povrchovo ošetrené bio olejom. Z projektu Turecko.
  • Tieto ovsené vločky boli vyrobené naparovaním a valcovaním bezlepkového bio ovsa a sú vhodné aj pre bezlepkárov bez reakcie na avenín (bielkovinu ovsa). Jedná sa o malé (jemné) vločky, ktoré sú vhodné najmä do pečiva a k rýchlemu zaliatiu bez varenia.

Upozornenie